Inspanning en resultaat. Doel en focus. Inspiratie en discipline. Samenwerking en visie.

Er zijn zoveel woorden die staan voor leiderschap. Leiderschap is het middel om medewerkers en de organisatie te laten groeien, met als doel continuïteit en (meer) rendement. Een van de belangrijkste instrumenten is een leiderschapsprogramma op maat dat het DNA ademt van jouw organisatie. Bureau V.R.I.S. is hierin specialist.

Leiderschapsskills
Leiderschap gaat over adequaat omgaan met wat op je afkomt. Leiderschap gaat ook over proactief handelen met als doel de organisatie- en teamdoelen te halen en investeren in de weg daar naartoe.

Uit onderzoek van McKinsey blijkt 90 procent van de ondervraagde bedrijven te investeren in leiderschapsskills en in leiderschapsontwikkeling. Eerder onderzoek van McKinsey toont dat goed leiderschap cruciaal is voor de (financiële) gezondheid en het toekomstig rendement van een organisatie.

4 cruciale skills
Het juiste leiderschapsprogramma en aansluiting van de HR-instrumenten daarop zijn nodig om skills en output te borgen. Daarnaast blijken uit internationaal wetenschappelijk onderzoek vier skills cruciaal in leiderschap:

 1. Effectief oplossen van problemen
 2. Sterke resultaatgedrevenheid
 3. Zoektocht naar verschillende invalshoeken (outside the box denken)
 4. Ondersteunend zijn voor anderen

Gestoeld op onze jarenlange ervaring en deskundigheid ontwerpen wij leiderschapsprogramma’s vanuit het 6-fasen V.R.I.S.-model:

 1. Inzicht in missie, visie en organisatiewaarden
 2. Inzicht in doelen en hoe deze te behalen
 3. Bewustwording en gedragsomschrijving organisatiewaarden
 4. Keuze leiderschap organisatie
 5. Ontwerp leiderschapsmodel organisatie
 6. Bepalen doelen en uitrollen leiderschap in programma en coaching
 7. Borging door leiderschap binnen de HR-instrumenten

Meer weten over onze leiderschapsprogramma’s op maat in binnen- en buitenland? Mail ons info@bureauvris.nl of bel ons kantoor 0573-256088.

Bekijk onze sfeerfoto’s

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi, welkom!
Kan ik je wellicht ergens mee helpen?