• Afstemming van normen
  Als thuiswerker heb je duidelijkheid nodig. Of het nou gaat om je werkuren, lunchtijden of contactmomenten. Stel dus samen met je team een lijst met regels op: moet je de hele dag online zijn? Hoe ga je om met de waslijst aan corona-updates die je tijdens werk binnenkrijgt? Hoe behoud je gezamenlijk je focus?
 • Is de werkmethode toe aan vernieuwing?
  Tegenwoordig worden we overspoeld met handige methodes en tools. Een goed moment om hier nog eens in te duiken; want de werkmethode die jullie tot nu toe hanteerden loopt misschien minder lekker op afstand. Blijf je bijvoorbeeld bij een traditionele vorm van projectmanagement die langetermijndoelen stelt – die nu wel érg ver weg lijken? Of moet je jezelf verdiepen in de superhippe scrum methode die steeds meer bedrijven hanteren?
 • Een speurtocht naar de juiste tools
  Ook de oude rot in het vak moet eraan geloven: de nieuwste software-snufjes die – als je het eenmaal door hebt – flexwerken makkelijker maken. Videovergaderen via Zoom, projectmanagement via Flow, bestanden delen via Dropbox, chatten via Slack. Wat zijn de juist tools voor online samenwerken? Frankwatching zette het voor je op een rijtje: de 22 ultieme tools voor online samenwerken.
 • Een dagelijkse online stand-up
  Een superkorte maar krachtige mini-meeting waarin je vertelt waar je mee bezig bent geweest, waar je tegenaan liep en waar je vandaag mee aan de slag gaat. Dit zorgt voor transparantie binnen je team!
 • Laat je gezicht zien
  Camera aan en gaan! De vrolijke blikken van je collega’s zorgen voor positiviteit in deze donkere dagen. We doen al een flinke stap terug als het gaat om sociale interactie, dus het zien van andere gezichten doet ons goed: we zijn en blijven gezelschapsdieren! Daarnaast stimuleert dit je ochtendritueel en raak je niet uit gemakzucht in de joggingbroek-sleur.
 • Be creative
  Je team op afstand een hart onder de riem steken? Wat dacht je van pizza vrijdag vanuit huis? Een online vrijmibo met digitale spelletjes via de nieuwe Houseparty app? Of een lading positieve energie bezorgen via de thuisbezorgd snackbox van BitesWeLove?
 • Het hoogtepunt van je dag!
  ‘Geluk zit in de kleine dingen’. Lekker cliché, maar ware tegeltjeswijsheid. Wat heeft jou vandaag aan het lachen gemaakt? Maak gretig gebruik van een gezamenlijke groepschat om iedere dag even te delen wat jou blij maakte. Een super spannende Netflix film met zoute popcorn op de bank? Een nieuwe champignon-risotto-recept die lekkerder uitpakte dan verwacht? Of de mediterende geluiden van de natuur tijdens een verfrissende boswandeling?
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi, welkom!
Kan ik je wellicht ergens mee helpen?